wonen

VINTAGE LETTERS

Onze nieuwste obsessie: oude reclameletters die de gevels van bedrijven sierden. Hoe groter, hoe beter. Hoe ouder, hoe mooier. Een paar jaar geleden waren ze nog volop te vinden in kringloop- en tweedehandswinkels. Maar ja, toen waren we nog niet volledig in de ban van het geweldige effect. En wat balen we nu, al die jaren zijn we er aan voorbij gelopen… Nu heb je geluk als je er nog een kan scoren. Vooral als je juist die ene letter wilt. Je kunt natuurlijk altijd naar Rivièra Maison, Lifestyle of Leen Bakker (3,50 per stuk!) gaan voor een nieuw setje, maar dat is natuurlijk lang niet zo leuk als echte oude.

Het allerleukste is om een woord te vormen. Een woord dat bij jou past, bij jouw leven en inrichting. Een woord dat aangeeft hoe je je voelt of, nog beter, hoe je je zou willen voelen. Letters van verschillende formaten, kleuren en lettertypes maken samen een prachtig grafisch patroon. Heb je een heel strak interieur is ‘t het mooist om alle letters in hetzelfde lettertype en kleur te hebben. Een mooie tussenweg is dan al je verschillende letters in dezelfde (matte) kleur te spuiten.

Kinderkamer
Heb je het hele alfabet (van b.v. Leen Bakker, anders loopt het wel heel erg in de papieren) kunnen bemachtigen? Maak een enorme leesplank op muur van de kinderkamer! Bevestig lange dunne plankjes aan de muur en zet de letters erop. Zo kan je kind zijn eigen fantasie botvieren op een enorm alfabet. Krijgt hij ook nog eens een hoop beweging van het heen en weer lopen…

Sites voor inspiratie en leuke deals
- Kidimo (www.kidimo.com) in Parijs. Zij verzamelen al jaren de mooiste exemplaren uit heel Frankrijk. Super inspiratie! Ga je toevallig naar Parijs? Neem ze mee!
- Op Etsy kwamen we Edie’s Lab tegen, een bijzondere ontwerpster die nieuwe letters van hout maakt die er uitzien alsof ze zo uit de jaren ’50 komen (www.etsy.com/shop/EdiesLab).
- Tik op www.ebay.com de zoekterm ‘vintage letters’ in en je komt in het walhalla van oude letters. Van (te) duur tot heel betaalbaar. Goed zoeken dus!
- Onze favoriet: www.neeflouis.nl. Op de site zijn, jammer genoeg, de letters niet te zien. Dan moet je toch echt naar de winkel. Een enorme loods vol met de leukste, mooiste, origineelste items. Je vind er ‘gewone’ tweedehands spullen en een enorme hoeveelheid aan vintage design.

Favoriet adres


HIPPE KIPPE, VELP

Fijn adres voor jezelf én je kinderen! Hippe Kippe heeft en winkel en een webshop vol merken merken als; Supertrash, Yarn Unit, Odd Molly, Imps&Elfs en Kids Case.

Meer adresjes...

agenda november

alle rommel- en vintagemarkten op
een rij

Tips zijn altijd welkom!
esther@jansenmagazine.nl


HIP EN HANDGEMAAKT MARKT GRONINGEN
Zondag 4 november
diezijn-leuk.nl


SUNDAY MARKET WESTERGASFABRIEK AMSTERDAM
Zondag 4 november
Herfstshopping, theater and good food
sundaymarket.nl


TWEEDEHANDS KLEDING BEURS ARNHEM
Zondag 4 november
De grootste beurs van Arnhem en omstreken!
sonsbeekkids.nl


HOLY STITCH! LEEUWARDEN
Zaterdag 10 en zondag 11 november
Fröbelen is niet stoffig… Juist niet!
holystitch.webklik.nl


LEEUWENHORST WINTERFAIR NOORDWIJKERHOUT
Zaterdag 17 en zondag 18 november
Brocante, serviezen, tafelkleden… Alles om in de sfeer van de winter te komen.
b-event.nl


FEELGOOD MARKET EINDHOVEN
Zondag 18 november
Bruisende markt vol design, fashion en vintage.
feelgoodmarket.nl


KERT-FAIR HAARZUILENS
21 t/m 25 november
Bruisende markt vol design, fashion en vintage.
countrychristmasfair.nl


VERZAMELAARS- JAARBEURS UTRECHT
Zaterdag 24 en zondag 25 november
Ruim 2000 kraampjes met alles wat er maar te verzamelen valt!
verzamelaarsjaarbeurs.nl


Laatste
berichten