wonen

colour blocking in huis

We zagen het al in het modebeeld. Heftige, felle kleuren. En dan het liefst gecombineerd met een andere nog fellere klieren. Colour Blocking. Je houdt ervan of helemaal niet. Volgens mij is er geen tussenweg. Ik zag vorig jaar tijdens de Mode Fabriek al het kleurengeweld verschijnen en moest er toen niet aan denken! Nu ik het een tijdje op straat heb gezien moet ik zeggen dat het went. Het staat prachtig bij de meeste mensen. Nou was ik laatst bij een vriendin (styliste) op de koffie en zag dat zij haar interieur ‘gecolourblocked’ had. Prachtig! Ik was op slag verliefd. Het geeft je huis een statement, toont lef en vrolijkheid. En die vrolijkheid mag ook wel in deze tijden van druilerig weer in de zomer.

Hier een paar tips om zelf je huis ook aan te pakken:

MUREN
Grote vlakken. Niks geen gedoe met een pietepeuterig klein strookje op je muur schilderen. Dat maakt het juist heel onrustig in je huis. Ga voor groot. Een muur in dezelfde kleur of in verschillende vlakken opgedeeld. Wel allemaal in pittige kleuren. Laat de meubels wat ze zijn. Dan creeër je een mooi contrast.

MEUBELS
Kies je ervoor om juist je meubels te pimpen, laat dan de muren met rust. Als je álles in felle kleuren gaat veranderen, zijn er geen rustpunten meer in je huis. Leg grote kussens in verschillende kleuren op je bank en schaf een heftig gekleurd vloerkleed aan. Het je een bank van IKEA: Verf je (lichte) hoes in een felle tint. Zo heb je echt een uniek exemplaar.

ACCESSOIRES
Kaarsen, potjes, bakjes… hou ze in naturelkleuren. Liefst mooie houtsoorten. Overal losse kleuraccenten neerzetten geeft een onrustig gevoel. Denk vooral in de grote items van je interieur. En om mezelf weer lekker tegen te spreken: bloemen! Bloemen maken het helemaal af. Kijk bijvoorbeeld eens naar de felgekleurde Gerbera’s of Hortensia’s bij je bloemenmannetje. Ze zijn er nu volop en dus ook niet zo duur. Blijf vooral bij jezelf als je iets aan je interieur verandert! Je huis moet je veilige plekje zijn. Een plek waar jij je op je best voelt.

Favoriet adres


HIPPE KIPPE, VELP

Fijn adres voor jezelf én je kinderen! Hippe Kippe heeft en winkel en een webshop vol merken merken als; Supertrash, Yarn Unit, Odd Molly, Imps&Elfs en Kids Case.

Meer adresjes...

agenda november

alle rommel- en vintagemarkten op
een rij

Tips zijn altijd welkom!
esther@jansenmagazine.nl


HIP EN HANDGEMAAKT MARKT GRONINGEN
Zondag 4 november
diezijn-leuk.nl


SUNDAY MARKET WESTERGASFABRIEK AMSTERDAM
Zondag 4 november
Herfstshopping, theater and good food
sundaymarket.nl


TWEEDEHANDS KLEDING BEURS ARNHEM
Zondag 4 november
De grootste beurs van Arnhem en omstreken!
sonsbeekkids.nl


HOLY STITCH! LEEUWARDEN
Zaterdag 10 en zondag 11 november
Fröbelen is niet stoffig… Juist niet!
holystitch.webklik.nl


LEEUWENHORST WINTERFAIR NOORDWIJKERHOUT
Zaterdag 17 en zondag 18 november
Brocante, serviezen, tafelkleden… Alles om in de sfeer van de winter te komen.
b-event.nl


FEELGOOD MARKET EINDHOVEN
Zondag 18 november
Bruisende markt vol design, fashion en vintage.
feelgoodmarket.nl


KERT-FAIR HAARZUILENS
21 t/m 25 november
Bruisende markt vol design, fashion en vintage.
countrychristmasfair.nl


VERZAMELAARS- JAARBEURS UTRECHT
Zaterdag 24 en zondag 25 november
Ruim 2000 kraampjes met alles wat er maar te verzamelen valt!
verzamelaarsjaarbeurs.nl


Laatste
berichten