reizen

Truffels, doppio’s en Lancia Flavia’s

Jansen is heel erg blij om te mogen zeggen dat Tillie Tip ons op deze vernieuwde site ook weer gaat verrassen met de leukste en bijzonderste adresjes! Altijd met een klein budget. Want zoals ze zelf zegt: ‘Ook als je niet over een eindeloos budget beschikt, is er genoeg leuks te doen. Je moet alleen net even weten waar.’ Deze keer is ze naar Gubbio (Italië) afgereisd.

Gubbio. De eeuwenoude Italiaanse stad in Umbrië waar de tijd nog altijd stil staat. Waslijnen sieren de straten, dames op leeftijd bespreken de zin en onzin van de dag en mannen fluiten vanuit hun Lancia Flavia naar bella ragazza’s. Auto liefde roest niet.

Onder het genot van een doppio aanschouw je het charmante stilleven op een terras. En geniet je van de overheerlijke Italiaanse keuken met als culinaire troef: de truffel (tartufo). Heb je ooit een pizza met truffel gegeten? Hier kan het! Gubbio is namelijk de stad waar je volop truffels kunt kopen of onder begeleiding zelf truffels kunt zoeken in de omgeving. In het najaar zijn er dan ook diverse truffelfestivals. Hier proef en bewonder je de meest bijzondere truffels. Goedkoop worden deze culinaire kanjers nooit. Beter betaalbaar zijn ze hier zeker. Of je neemt een leuk geprijsde olie mee voor thuis. En gelukkig zit hier wel echte truffel in verwerkt in tegenstelling tot menig imitatie truffelolie die je in Nederland in de schappen tegenkomt.

Wat je in Gubbio ook zeker niet mag missen is een rit in de kabelbaan (Funivia) naar de basiliek San Ubaldo. Een kooilift brengt je naar de top van de berg Ingino. Eenmaal boven word je getrakteerd op een panoramisch uitzicht en je bezoekje aan deze betoverende stad is compleet.

Klinkt dit alles als Ramazzotti in je oren? Boek dan een leuk hotel in Gubbio en kijk wanneer de truffelfestivals plaats vinden op deze site. Vind je het niet erg om een stukje te rijden? Verblijf dan in Villa Marsi. Villa Marsi ligt op ongeveer de truffeljager en zijn honden.

Buone vacanze! een uurtje rijden van Gubbio. Tijdens het truffelseizoen in oktober organiseren ze iedere vrijdagavond een vier gangen truffeldiner met truffels uit de naastgelegen bossen. Of zoek de truffels zelf met de truffeljager en zijn honden.

www.tillietip.nl

Funivia www.funiviagubbio.it

Wanneer de truffelfestivals plaats vinden op deze site. www.comune.gubbio.pg.it/Toerisme_in_Gubbio.aspx

Villa Marsi: www.villamarsi.nl

Favoriet adres


HIPPE KIPPE, VELP

Fijn adres voor jezelf én je kinderen! Hippe Kippe heeft en winkel en een webshop vol merken merken als; Supertrash, Yarn Unit, Odd Molly, Imps&Elfs en Kids Case.

Meer adresjes...

agenda november

alle rommel- en vintagemarkten op
een rij

Tips zijn altijd welkom!
esther@jansenmagazine.nl


HIP EN HANDGEMAAKT MARKT GRONINGEN
Zondag 4 november
diezijn-leuk.nl


SUNDAY MARKET WESTERGASFABRIEK AMSTERDAM
Zondag 4 november
Herfstshopping, theater and good food
sundaymarket.nl


TWEEDEHANDS KLEDING BEURS ARNHEM
Zondag 4 november
De grootste beurs van Arnhem en omstreken!
sonsbeekkids.nl


HOLY STITCH! LEEUWARDEN
Zaterdag 10 en zondag 11 november
Fröbelen is niet stoffig… Juist niet!
holystitch.webklik.nl


LEEUWENHORST WINTERFAIR NOORDWIJKERHOUT
Zaterdag 17 en zondag 18 november
Brocante, serviezen, tafelkleden… Alles om in de sfeer van de winter te komen.
b-event.nl


FEELGOOD MARKET EINDHOVEN
Zondag 18 november
Bruisende markt vol design, fashion en vintage.
feelgoodmarket.nl


KERT-FAIR HAARZUILENS
21 t/m 25 november
Bruisende markt vol design, fashion en vintage.
countrychristmasfair.nl


VERZAMELAARS- JAARBEURS UTRECHT
Zaterdag 24 en zondag 25 november
Ruim 2000 kraampjes met alles wat er maar te verzamelen valt!
verzamelaarsjaarbeurs.nl


Laatste
berichten