reizen

Tips voor een goedkope citytrip

Werken, werken, werken … er moet geld in het laatje komen, maar ontspanning is iets dat ook niet mag ontbreken. In tijden van crisis moet je inventief zijn. Waarom zou je het reizen laten? Een weekendje weg kan soms wonderen doen. Een paar tips voor een budget citytrip:

Tip 1:
Regel alles zelf, waarom zou je extra betalen via een reisbureau of touroperator? Het internet is je vriend en met een beetje zoekwerk vind je al snel wat je nodig hebt. Ben je een beetje bang dat de algemene informatie niet betrouwbaar is? Google de site een keer en kijk wat voor beoordelingen je er over vindt.

Tip 2:
Vervoer hoeft niet persé in alle luxe, vlieg met een lowcost airline zoals Ryanair of Easyjet. Je gaat maar enkele dagen, dus echt veel bagage heb je niet nodig. Shampoo en dergelijke hebben ze op je bestemming ook wel, dus dat moet je niet meesleuren.

Tip 3:
Hotels zijn duur, waar je ook gaat. Een bekend alternatief is een hostel, maar deze zijn er natuurlijk niet altijd en soms zijn ze wel hele erg basic. In de meeste steden kan je ook appartementen huren voor korte periodes tegen een zeer redelijke prijs. Zoals bij Rental in Rome bijvoorbeeld, je kan er voor een lage prijs al een prachtig appartement vinden in het centrum van de stad. Je hebt er alles wat je nodig hebt, keuken, badkamer en bed. Wil je extreem gaan is er ook altijd deze manier; Sleeping in Airports.

Tip 4:
Waarom 25€ betalen voor een maaltijd die je zelf ook wel kan maken. Het is natuurlijk wel leuk om een keertje lekker uit te eten te gaan, maar dat hoeft niet altijd. Zoek een lokale supermarkt en koop daar alles wat je nodig hebt. Het is leuk om in het buitenland te shoppen en het zal je flink wat besparen.

Tip 5:
Vermijd openbaar vervoer zolang je kunt. In de grootste steden zoals Parijs is het natuurlijk niet te vermijden aangezien de grootste bezienswaardigheden ver uit elkaar liggen, maar in Rome of Florence heb je het openbaar vervoer niet nodig. De historische centra zijn soms redelijk beperkt en dus perfect te voet te doen. Je kunt al je wandelingen van tevoren uitstippelen op de kaart, zodat je zeker geen extra kilometers doet. Tevens is het natuurlijk fantastisch voor de gezondheid. travel.blog.nl, ingezonden door Lieve Daems.

Favoriet adres


HIPPE KIPPE, VELP

Fijn adres voor jezelf én je kinderen! Hippe Kippe heeft en winkel en een webshop vol merken merken als; Supertrash, Yarn Unit, Odd Molly, Imps&Elfs en Kids Case.

Meer adresjes...

agenda november

alle rommel- en vintagemarkten op
een rij

Tips zijn altijd welkom!
esther@jansenmagazine.nl


HIP EN HANDGEMAAKT MARKT GRONINGEN
Zondag 4 november
diezijn-leuk.nl


SUNDAY MARKET WESTERGASFABRIEK AMSTERDAM
Zondag 4 november
Herfstshopping, theater and good food
sundaymarket.nl


TWEEDEHANDS KLEDING BEURS ARNHEM
Zondag 4 november
De grootste beurs van Arnhem en omstreken!
sonsbeekkids.nl


HOLY STITCH! LEEUWARDEN
Zaterdag 10 en zondag 11 november
Fröbelen is niet stoffig… Juist niet!
holystitch.webklik.nl


LEEUWENHORST WINTERFAIR NOORDWIJKERHOUT
Zaterdag 17 en zondag 18 november
Brocante, serviezen, tafelkleden… Alles om in de sfeer van de winter te komen.
b-event.nl


FEELGOOD MARKET EINDHOVEN
Zondag 18 november
Bruisende markt vol design, fashion en vintage.
feelgoodmarket.nl


KERT-FAIR HAARZUILENS
21 t/m 25 november
Bruisende markt vol design, fashion en vintage.
countrychristmasfair.nl


VERZAMELAARS- JAARBEURS UTRECHT
Zaterdag 24 en zondag 25 november
Ruim 2000 kraampjes met alles wat er maar te verzamelen valt!
verzamelaarsjaarbeurs.nl


Laatste
berichten