mode

The perfect jeans

Volgens mij bestaat er geen vrouw op de wereld die nooit kledingstress heeft. Vanmorgen was weer zo’n morgen. Je kent het wel: dwars door de wekker geslapen, dus eigenlijk nergens meer tijd voor. De batterij van de tandenborstel leeg, geen schoon passend slipje bij mijn favoriete bh, kat die in de weg loopt… en dan ook nog eens geen idee wat ik aan moet vandaag. Na een driftig: ‘ik heb gewoon helemaal niks in mijn kast’ naar de hele wereld geslingerd te hebben, beslis ik dat het maar weer een spijkerbroek moet worden. Altijd goed. Nou ja, is dat zo? Is jou jeans altijd goed? Zit ie goed en is hij nog wel ‘in’?
Ik las van de week dat een goede jeans vinden meer stress oplevert dan een verhuizing (http://plazilla.com/juiste-jeans-vinden-erger-dan-verhuizing). Dat vind ik dan weer wat overdreven. Maar ik ben toch op zoek gegaan naar de beste tips om de stress wat minder te maken. Deze tips kwam ik tegen op beauty.rubriek.nl. Daar kan ik wat mee!

Maat en model Twee dingen zijn belangrijk: hij moet goed passen: in de taille, rond de heupen en bij de bovenbenen én het model moet bij je figuur passen. Ben je op zoek naar de perfecte spijkerbroek, dan zal het maar zelden gebeuren dat de eerste broek die je past, meteen als gegoten zit. Je zult er op zijn minst enkele moeten passen. Het verschil in maten en merken is groot.

Tips bij het passen Let erop dat je de broek gemakkelijk dicht krijgt, plat liggen op de grond om hem dicht te sjorren telt niet mee. Vooral bij de lagere heupmodellen is het belangrijk een niet te strak model te kiezen, anders heb je zeker een rolletje boven je broek. Kijk of de broek niet trekt in je kruis. Ga een keer zitten, om te zien of de overslag van de rits netjes blijft zitten, en niet open gaat staan, en of de rits tot boven dicht blijft. Let op de lengte, en wijdte van de pijpen, is deze geschikt voor de schoenen/laarzen die je er bij wilt dragen, of als je de broek in je laarzen wilt dragen.

Tips bij je figuur Achterzakken kunnen je dikker laten lijken. Zijn de zakken te klein, of te hoog geplaatst? Kies dan een ander model ook al zit hij nog zo goed. De vorm moet de billen rond houden niet afplatten. Buk voor de spiegel en ga zitten, zie je rimpels, kruipt hij te veel op of af, kies dan een ander model. Lage heupmodellen geven de indruk dat je bovenlichaam langer is.

Smalle heupen Heb je een jongensachtig figuur met platte buik en slanke heupen, dan is het vaak moeilijk een broek te vinden die goed aansluit in de taille en rond de bovenbenen. Kies dan een hoger model en draag altijd een riem. Vermijd strakke, lage kruizen.

Brede heupen Kies een broek met een lage taille met redelijke grote achterzakken en stretch materiaal. Kies geen broeken met lichte slijtplekken op de billen.

Peervorm of zandloper figuur Niet makkelijk om de perfecte jeans te vinden, omdat de taille smaller is dan de heupen. Kies een broek met uitlopende of bootcut pijpen, eventueel borduursel of versieringen op de pijpen, en mooie schoenen kunnen ook geen kwaad. Kies geen broek die strak zit rond de bovenbenen.

Lange benen Lange benen zijn een voordeel, de meeste kleding staat goed. Maar te lange benen geeft problemen bij het vinden van een goede spijkerbroek. Kies een model met rechte pijpen. Wil je echt de aandacht op je benen leggen, kies dan wijd uitlopende pijpen.

Kort van stuk Als je klein bent zal je er vaak niet aan ontkomen om de pijpen in te korten. Kies broeken met rechte pijpen. Als je langer wilt lijken, met hoge hakken eronder, kies donkere kleuren. Neem geen capri lengten.

Grote maat Kies donkergekleurde modellen met rechte pijp, bootcut of iets uitlopende pijpen. Een broek met een lichte slijtplek midden op het bovenbeen, kunnen je benen slanker laten lijken. Kies geen broeken in lichte kleuren of patronen. Geen elastische tailles of slobberende broeken.

Anti cellulitis jeans Miss sixty heeft een jeans ontwikkeld die voorzien is met capsules met anti-cellulite crème. Tijdens het bewegen worden de benen vanzelf gemasseerd met de crème. In Amerika zijn de broeken uitverkocht en is er een wachtlijst. In Nederland zijn ze allen te koop in de Sixty-winkel aan de Amsterdamse Kalverstraat.

Deze tips hielpen mij vanmorgen natuurlijk niets. Ik kon moeilijk in mijn niet matchende ondergoed over straat naar de winkel rennen. Na veel wikken, wegen en schelden werd het mijn heerlijke jumpsuit. Zit altijd goed en behoeft verder geen accessoires, dus ik hoefde geen andere stress veroorzakende keuzes meer te maken. ’s Middags ben ik dan wel naar de winkel gerend…

Favoriet adres


HIPPE KIPPE, VELP

Fijn adres voor jezelf én je kinderen! Hippe Kippe heeft en winkel en een webshop vol merken merken als; Supertrash, Yarn Unit, Odd Molly, Imps&Elfs en Kids Case.

Meer adresjes...

agenda november

alle rommel- en vintagemarkten op
een rij

Tips zijn altijd welkom!
esther@jansenmagazine.nl


HIP EN HANDGEMAAKT MARKT GRONINGEN
Zondag 4 november
diezijn-leuk.nl


SUNDAY MARKET WESTERGASFABRIEK AMSTERDAM
Zondag 4 november
Herfstshopping, theater and good food
sundaymarket.nl


TWEEDEHANDS KLEDING BEURS ARNHEM
Zondag 4 november
De grootste beurs van Arnhem en omstreken!
sonsbeekkids.nl


HOLY STITCH! LEEUWARDEN
Zaterdag 10 en zondag 11 november
Fröbelen is niet stoffig… Juist niet!
holystitch.webklik.nl


LEEUWENHORST WINTERFAIR NOORDWIJKERHOUT
Zaterdag 17 en zondag 18 november
Brocante, serviezen, tafelkleden… Alles om in de sfeer van de winter te komen.
b-event.nl


FEELGOOD MARKET EINDHOVEN
Zondag 18 november
Bruisende markt vol design, fashion en vintage.
feelgoodmarket.nl


KERT-FAIR HAARZUILENS
21 t/m 25 november
Bruisende markt vol design, fashion en vintage.
countrychristmasfair.nl


VERZAMELAARS- JAARBEURS UTRECHT
Zaterdag 24 en zondag 25 november
Ruim 2000 kraampjes met alles wat er maar te verzamelen valt!
verzamelaarsjaarbeurs.nl


Laatste
berichten