column

Onverzadigbaar.

Mensen die vol van zichzelf zijn vind ik over het algemeen grappig. Een paar jaar geleden zat ik samen met Richard Homburg (die halverwege de Quote 500 staat) in de auto. Het was een Maybach, dus zaten we achterin. De chauffeur zat discreet te wezen en deed alsof hij ons gesprek niet hoorde. Ik zeg het verkeerd, het was geen gesprek, het was een monoloog van iemand die permanent op zenden staat. Dat is natuurlijk irritant, maar het is ook erg amusant. De verhalen die ze vertellen zijn schaamteloos en groter dan groot. Mensen die opscheppen zijn schattig. Het maskeert dat ze onzeker zijn en ondanks hun successen nog steeds heel veel bevestiging nodig hebben. De honger naar complimentjes is net zo onverzadigbaar als hun honger naar nog meer geld. Dat heb ik namelijk nooit begrepen: op een dag is het toch genoeg? Als je meer geld hebt dan jij en je kinderen ooit kunnen opmaken, dan stop je toch met verdienen? Op een dag heb je toch wel genoeg aan je eigen bevestiging?

Zo werkt het blijkbaar niet. Het verklaart overigens ook waarom ik zelf geen rijke stinkerd ben geworden. Ik geeft te graag geld uit en geef met plezier complimentjes. Ik bent een uitgever en zij zijn aannemer.

De Maybach stopt, op aanwijzing van Homburg bij de bloemenstal voor het Hilton hotel in Amsterdam. Homburg geeft instructies aan zijn chauffeur: ‘We hebben drie bossen nodig maar ik geef je geld voor twee, even stevig onderhandelen met die bloemenboer, ja!’ Als Homburg de hele bloemenstal had gekocht was dat op zijn bankafschriften nauwelijks traceerbaar geweest. De verbijsterde blik van de bloemist die naar de auto van ruim een half miljoen euro staart zal ik nooit meer vergeten. De chauffeur legde, trots op zijn onderhandelingsresultaat, drie bossen in de kofferbak. Homburg keek mij triomfantelijk aan. Ik schaamde me.

Lodewijk

Favoriet adres


HIPPE KIPPE, VELP

Fijn adres voor jezelf én je kinderen! Hippe Kippe heeft en winkel en een webshop vol merken merken als; Supertrash, Yarn Unit, Odd Molly, Imps&Elfs en Kids Case.

Meer adresjes...

agenda november

alle rommel- en vintagemarkten op
een rij

Tips zijn altijd welkom!
esther@jansenmagazine.nl


HIP EN HANDGEMAAKT MARKT GRONINGEN
Zondag 4 november
diezijn-leuk.nl


SUNDAY MARKET WESTERGASFABRIEK AMSTERDAM
Zondag 4 november
Herfstshopping, theater and good food
sundaymarket.nl


TWEEDEHANDS KLEDING BEURS ARNHEM
Zondag 4 november
De grootste beurs van Arnhem en omstreken!
sonsbeekkids.nl


HOLY STITCH! LEEUWARDEN
Zaterdag 10 en zondag 11 november
Fröbelen is niet stoffig… Juist niet!
holystitch.webklik.nl


LEEUWENHORST WINTERFAIR NOORDWIJKERHOUT
Zaterdag 17 en zondag 18 november
Brocante, serviezen, tafelkleden… Alles om in de sfeer van de winter te komen.
b-event.nl


FEELGOOD MARKET EINDHOVEN
Zondag 18 november
Bruisende markt vol design, fashion en vintage.
feelgoodmarket.nl


KERT-FAIR HAARZUILENS
21 t/m 25 november
Bruisende markt vol design, fashion en vintage.
countrychristmasfair.nl


VERZAMELAARS- JAARBEURS UTRECHT
Zaterdag 24 en zondag 25 november
Ruim 2000 kraampjes met alles wat er maar te verzamelen valt!
verzamelaarsjaarbeurs.nl


Laatste
berichten