column

Jansen terreur

Ik word chagrijnig van ochtendhumeuren. Dat komt verdomd slecht uit, want Jansen is er kampioen in. Ik heb inmiddels geleerd het eerste uur niets te vragen (en zeker geen grapjes te maken), want dan rek ik dat pesthumeur uit over de hele ochtend. Als ik ga werken maakt me dat niet zoveel uit, maar in het weekend ben ik extra alert en zorg ik er voor dat ik niet in de weg loop, haar even rustig laat douchen en er een ontbijtje klaarstaat als ze klaar is met ruzie maken met haar kledingkast. Als ze tevreden is met de uiteindelijke outfit én ze heeft in alle rust een kopje koffie kunnen drinken maak ik een goede kans dat de donkere wolk weg is.

De laatste paar weken heb ik zèlf een ochtendhumeur ontwikkeld. Ik vecht er wel tegen, maar er is niks tegen te doen. Ik weet precies hoe het komt: sinds de geboorte van Daan, 10 maanden geleden, heb ik geen nacht kunnen doorslapen. In het begin was het besef dat het weer overging sterker dan mijn stemming, maar inmiddels piept en kraakt mijn protesterende lijf in de ochtend. Meestal gaat het wel goed. Als ik maar even rustig mag douchen en een sigaretje mag roken en er een ontbijtje klaarstaat. Maar vanmorgen ging het helemaal mis: ‘Leuheuk! We gaan naar de rommelmarkt bij de IJ hallen, er zijn meer dan 700 kraampjes!’

Een uur later sjok ik met de kinderwagen achter Jansen en onze oudste zoon Pepijn aan. Ik zie alleen maar meuk en hele lelijke mensen. Pepijn wordt omgekocht door Jansen met een stapel illegaal gekopieerde DVD’s die hij in een rieten mandje (€ 3,-) mag stoppen die ze net gescoord heeft. ‘Kijk nou wat een leuk mandje!’ Ik zie een lullig sta-in-de-weg-ding waarbij ik me afvraag hoe vies het is. Jansen huppelt bijna van plezier. Ze scant razendsnel de kraampjes af en plukt er elke keer iets uit dat ik niet gezien heb. Ik moet toegeven dat ze meestal wel iets bijzonders te pakken heeft. Dan overtuigt ze de kraamhouders dat ze geestelijk gestoord zijn dat ze dát durven te vragen en weet elke keer voor een fractie van de vraagprijs te scoren. Gelukkiger kan je Jansen bijna niet maken.

Ik hoop intussen dat allebei onze jongens in hun broek poepen of midden in een plas gaan liggen zodat we meteen weg moeten. Als dat niet gebeurt maak ik met mijn goed ontwikkelde lichaamstaal duidelijk dat ik liever een wortelkanaalbehandeling krijg dan hier nog langer rond te moeten lopen. Het werkt. Jansen capituleert en belooft de volgende keer alleen te gaan. Mijn lichaamstaal zegt nu dat het een leuke dag wordt.

Lodewijk

Favoriet adres


HIPPE KIPPE, VELP

Fijn adres voor jezelf én je kinderen! Hippe Kippe heeft en winkel en een webshop vol merken merken als; Supertrash, Yarn Unit, Odd Molly, Imps&Elfs en Kids Case.

Meer adresjes...

agenda november

alle rommel- en vintagemarkten op
een rij

Tips zijn altijd welkom!
esther@jansenmagazine.nl


HIP EN HANDGEMAAKT MARKT GRONINGEN
Zondag 4 november
diezijn-leuk.nl


SUNDAY MARKET WESTERGASFABRIEK AMSTERDAM
Zondag 4 november
Herfstshopping, theater and good food
sundaymarket.nl


TWEEDEHANDS KLEDING BEURS ARNHEM
Zondag 4 november
De grootste beurs van Arnhem en omstreken!
sonsbeekkids.nl


HOLY STITCH! LEEUWARDEN
Zaterdag 10 en zondag 11 november
Fröbelen is niet stoffig… Juist niet!
holystitch.webklik.nl


LEEUWENHORST WINTERFAIR NOORDWIJKERHOUT
Zaterdag 17 en zondag 18 november
Brocante, serviezen, tafelkleden… Alles om in de sfeer van de winter te komen.
b-event.nl


FEELGOOD MARKET EINDHOVEN
Zondag 18 november
Bruisende markt vol design, fashion en vintage.
feelgoodmarket.nl


KERT-FAIR HAARZUILENS
21 t/m 25 november
Bruisende markt vol design, fashion en vintage.
countrychristmasfair.nl


VERZAMELAARS- JAARBEURS UTRECHT
Zaterdag 24 en zondag 25 november
Ruim 2000 kraampjes met alles wat er maar te verzamelen valt!
verzamelaarsjaarbeurs.nl


Laatste
berichten