column

Zegeningen tellen

Deze week wordt mijn jongste alweer één. Moeders onder ons snappen dat dit een verjaardag is die niet zomaar aan ons voorbij mag gaan. Het is sowieso een enorm feest, van nul naar één, een groter groei-proces bestaat er niet in een mensenleven. Moeders denken dan vooral terug aan de negen voorafgaande maanden waarin je je kindje heerlijk voor jezelf hebt, de bevalling en de periode erna. Die bevalling is natuurlijk gewoon ruk. Dat wens je niemand toe. Maar het moment dat mijn kindje op m’n buik wordt gelegd is dan weer het allermooiste wat ik ooit in mijn leven hebt meegemaakt. Echt. Er gaat ook niets mooiers komen. Dus blijft me dat ook altijd bij. Zelfs als ik naar de bevalling van Barbie zit te kijken golven de tranen over mijn wangen. Niet omdat Barbie en haar man (loser, hij kon het allemaal niet aan en ging shoarma met zijn mama zitten eten) het zo geweldig deden.. maar omdat ik weet dat je geen vat hebt op jezelf, geen idee hebt hoe het allemaal gaat lopen.

Voor mij is nu die tijd dus aangebroken: de tijd om terug te denken en mijn zegeningen te tellen. En ik moet eerlijk zeggen, die zegeningen hebben even op zich laten wachten. Hoe mooi de kraamtijd van de eerste was, hoe heftig die van de tweede was. Na een fijne thuisbevalling met mijn geweldige man als coach, toch naar het ziekenhuis omdat ik nogal wat bloed verloor. Heel gek, je zet je kind op de wereld en drie seconden later word je in een ambulance geduwd. Man en baby erachteraan in eigen auto. Nachtje in het ziekenhuis en daarna gelukkig weer naar huis. Een paar weken daarna weer terug in het ziekenhuis. Kleine jongen stopte zomaar even met ademhalen midden in het park. Lang weekend ziekenhuis is het gevolg. Een paar weken daarna wéér in het ziekenhuis… heeft ie bij de eerste opname het RS virus opgelopen. Weer ademnood. Weekje daarna weer in het ziekenhuis… Geachte vader en moeder, jullie zoon heeft een hartprobleem. Hij moet binnen drie maanden geopereerd worden. Oké. Huh. WTF. Wat gebeurt hier??? Zit hier nou een man ons te vertellen dat ons kind een gat in zijn hart heeft? Ik wilde toch ‘gewoon’ mama worden van 2 gezonde jongens? Hoezo zegeningen tellen? Waar zijn ze dan? Kan ik ze op de muur schilderen als een mantra? En zo hopen dat ze gewoon waarheid zijn? Nee. Helaas.

En nu? Een jaar later hebben we een hoop met hem meegemaakt en moeten we nog een hoop meemaken. Maar zijn hartje is aan de beterende hand. Tenminste, het groeit goed, en het gat groeit niet mee. Het blijft een gat maar in verhouding wordt het steeds kleiner. Het gevaar van de operatie is dus geweken. Hij en zijn grote broer zijn momenteel de meest ‘gezonde’ kindjes die er maar kunnen zijn. Met wat gebreken, maar wie heeft die nou niet. Dat is dan maar zo. Is het niet dat kindjes hun ouders uitzoeken? Dan zitten ze goed bij ons.

Op het moment dat ik mijn man voor het eerst in mijn armen sloot vertelde hij me dat het belangrijk is om elke avond voor het slapen je zegeningen te tellen. En het is waar. Doe dat!!! Hoe moeilijk het soms is in je leven, tel je zegeningen. Kijk in de ogen van je liefde, je ouders, broers, zussen, kinderen, vrienden… en weet dat het goed is of komt.

Wat dit verhaal met ‘Jansen, Niet Rijk. Wel Smaak’ te maken heeft? Ik ben rijk! (en ik heb natuurlijk ook smaak :). Rijk in de mooiste betekenis van het woord.

Esther

Favoriet adres


HIPPE KIPPE, VELP

Fijn adres voor jezelf én je kinderen! Hippe Kippe heeft en winkel en een webshop vol merken merken als; Supertrash, Yarn Unit, Odd Molly, Imps&Elfs en Kids Case.

Meer adresjes...

agenda november

alle rommel- en vintagemarkten op
een rij

Tips zijn altijd welkom!
esther@jansenmagazine.nl


HIP EN HANDGEMAAKT MARKT GRONINGEN
Zondag 4 november
diezijn-leuk.nl


SUNDAY MARKET WESTERGASFABRIEK AMSTERDAM
Zondag 4 november
Herfstshopping, theater and good food
sundaymarket.nl


TWEEDEHANDS KLEDING BEURS ARNHEM
Zondag 4 november
De grootste beurs van Arnhem en omstreken!
sonsbeekkids.nl


HOLY STITCH! LEEUWARDEN
Zaterdag 10 en zondag 11 november
Fröbelen is niet stoffig… Juist niet!
holystitch.webklik.nl


LEEUWENHORST WINTERFAIR NOORDWIJKERHOUT
Zaterdag 17 en zondag 18 november
Brocante, serviezen, tafelkleden… Alles om in de sfeer van de winter te komen.
b-event.nl


FEELGOOD MARKET EINDHOVEN
Zondag 18 november
Bruisende markt vol design, fashion en vintage.
feelgoodmarket.nl


KERT-FAIR HAARZUILENS
21 t/m 25 november
Bruisende markt vol design, fashion en vintage.
countrychristmasfair.nl


VERZAMELAARS- JAARBEURS UTRECHT
Zaterdag 24 en zondag 25 november
Ruim 2000 kraampjes met alles wat er maar te verzamelen valt!
verzamelaarsjaarbeurs.nl


Laatste
berichten