column

Nieuwe tieten

Ineens zie ik wat er zo anders is aan Marieke; ze heeft een nieuwe voorgevel. Marieke is een dame die ik nog wel eens op feestjes tegenkom. Een beetje een muurbloempje die een paar glaasjes wijn nodig heeft om los te komen. Dat is nu niet het geval. Ze is al vanaf het moment dat ze binnenstapt aanwezig. Vrolijk, gezellig én met een nieuw stel ‘vriendinnen’. Ik moet zeggen dat het er mooi uitziet. Net niet teveel en met een prachtige spleet. Onze gastvrouw Linda schuift voorbij met heerlijke hapjes. Ze geeft me een heel klein beetje ‘inside information’ over haar voorgevel terwijl ze zich vooroverbuigt om een schaal neer te zetten. Ook bij haar is er enig sleutelwerk aan te pas gekomen. En ook daar is het met respect voor haar lijf en lichaamsvormen gedaan.

Misschien is het handig om uit te leggen waar ik ben. Ik ben niet op een feestje van de familie Kardasian, bij Patty Brard of Marijke van Helwegen op de koffie, maar op de tweede verjaardag van Linda’s dochter. Ze wonen in een klein dorpje wat schurkt tegen Den Bosch. Een keurige verjaardag waar heel NL vertegenwoordigd is. Van het Oosten naar het Westen en van Noord naar Zuid. En dat in alle categorieën van de samenleving.

Ik woon zelf in de Randstad en zie het veel om me heen: vergrotingen, verkleiningen, schaamlip dingen, bil-omhoog-takel-ellende en nog meer van die vreselijk pijnlijke zaken. En dat meestal omdat het zo hoort. Gewoon omdat je buurvrouw het ook gedaan heeft of omdat manlief er waarschijnlijk heel veel geld voor over heeft om zijn ‘chickie’ er heel lekker bij te laten lopen.

Maar nu is het anders. De dames waar ik nu tussen zit geven me toch een nieuw inzicht. Marieke bleek al lang niet gelukkig in haar lijf, en dan vooral die borstjes niet. Op haar 21e schonk ze het levenslicht aan een prachtige dochter, snel daarna kwam er een klein jongetje bij. Uit ervaring weet ik dat borstjes daar niet parmantiger van worden. In haar geval ook niet. Ze verborg zichzelf achter hooggesloten topjes en in hoekjes bij verjaardagen. Totdat manlief ineens riep dat het zo niet meer kon en samen spaarden ze totdat het zover was. Linda heeft hetzelfde verhaal en werd aangestoken door de prachtige voorgevel van Marieke. Niet omdat dat zo hoort in hun omgeving, maar omdat het nodig was voor een leuk huwelijksleven en een goed gevoel tussen de oren. Pijnlijk was het zeker maar daar hoorde je ze niet over. De twinkeling in hun ogen was gelijk weer terug en de laag uitgesneden topjes kwamen weer uit de kast.

Even later ben ik weer terug in ‘mijn’ Amsterdam en zit op een terras mensen te kijken. Dat is eigenlijk wat ik het liefste doe; kijken naar mensen. Natuurlijk altijd met een flinke dosis commentaar. Meestal vraag ik me af of mensen geen vriendin of een vriendelijke buurvrouw hebben die ze even ‘helpt’. Je kunt als goede buurvrouw toch best zeggen dat die witte legging echt niet kan als je aan de forse kant bent? Als vriendin kun je toch best zeggen dat het nou toch echt tijd wordt voor een goede bh met bijpassende corrigerende slip? Maar goed. Ik dwaal af. Ik zit daar dus en zie ineens alleen maar nieuwe tieten voorbij wandelen. Eigenlijk allemaal met een enorm geblondeerd hoofd erboven en te dure kleertjes aan. Ook zijn ze allemaal net een cupmaatje te groot gemaakt. En dat ziet er dan gelijk lachwekkend uit. Als ze dan ook nog een porno-lijntje hebben (zo noemen wij donkere liplijner), is het helemaal net alsof ze zo uit het circus zijn weggelopen.

Ik kijk in de spiegel naar mijn lijf. Pfft. Die twee zwangerschappen hebben hun sporen achter gelaten. Dan toch maar wat vet weg op de buik? Beetje hulp inroepen voor de borsten? Die eerste lijntjes tussen mijn ogen weg laten botoxen? Mijn man staat achter me en zegt dat ie me de mooiste van de wereld vindt… en dat mijn lijf hem toch maar mooi twee prachtige kinderen heeft geschonken. Daar heb je natuurlijk helemaal geen zak aan, als je je net rot voelt. Ik sta op het punt om te zeggen: ‘Dus je vind me dik?’. Maar gelukkig denk ik net lang genoeg na om me te bedenken dat het zo lief en fijn is als je man je de mooiste vindt van de wereld! Weg zijn de visioenen van grote, parmantige borsten. Ik koop wel een paar goede push up bh’s. Dat is ook nog eens veel goedkoper dan een permanente verbouwing. Het is goed zo. En dat buikje, daar kan de sportschool heel veel aan doen. Dan moet ik eerst wel op zoek naar mijn lidmaatschaps-pasje… Maar als ik die heb gevonden, dan ga ik! Echt.

Esther

Favoriet adres


HIPPE KIPPE, VELP

Fijn adres voor jezelf én je kinderen! Hippe Kippe heeft en winkel en een webshop vol merken merken als; Supertrash, Yarn Unit, Odd Molly, Imps&Elfs en Kids Case.

Meer adresjes...

agenda november

alle rommel- en vintagemarkten op
een rij

Tips zijn altijd welkom!
esther@jansenmagazine.nl


HIP EN HANDGEMAAKT MARKT GRONINGEN
Zondag 4 november
diezijn-leuk.nl


SUNDAY MARKET WESTERGASFABRIEK AMSTERDAM
Zondag 4 november
Herfstshopping, theater and good food
sundaymarket.nl


TWEEDEHANDS KLEDING BEURS ARNHEM
Zondag 4 november
De grootste beurs van Arnhem en omstreken!
sonsbeekkids.nl


HOLY STITCH! LEEUWARDEN
Zaterdag 10 en zondag 11 november
Fröbelen is niet stoffig… Juist niet!
holystitch.webklik.nl


LEEUWENHORST WINTERFAIR NOORDWIJKERHOUT
Zaterdag 17 en zondag 18 november
Brocante, serviezen, tafelkleden… Alles om in de sfeer van de winter te komen.
b-event.nl


FEELGOOD MARKET EINDHOVEN
Zondag 18 november
Bruisende markt vol design, fashion en vintage.
feelgoodmarket.nl


KERT-FAIR HAARZUILENS
21 t/m 25 november
Bruisende markt vol design, fashion en vintage.
countrychristmasfair.nl


VERZAMELAARS- JAARBEURS UTRECHT
Zaterdag 24 en zondag 25 november
Ruim 2000 kraampjes met alles wat er maar te verzamelen valt!
verzamelaarsjaarbeurs.nl


Laatste
berichten