column

Tijdschrift is niet meer…

Of ik even langs het kantoor van mijn uitgever wil lopen. Ja natuurlijk, zei ik met een vrolijk gezicht. Had ik maar nee gezegd, was ik maar weggerend. Het is het moment dat me wordt verteld: Jansen stopt. Mijn uitgever heeft er hard voor gevochten bij zijn partners. Hij is dus ook niet blij. Maar wel opgelucht zie ik aan hem, hij heeft het me hardop verteld en is nog meer opgelucht als ik niet hysterisch reageer. De schok komt later pas. Onderweg naar huis ram ik onze degelijke Peugeot uit frustratie bijna op een Porche Cayenne. Ik doe het niet... Da’s weer een strijd die ik zou verliezen. Ik ga naar huis om te bedenken wat ik nu moet gaan doen. Ik WEET dat Jansen een goed concept is. Niet rijk, wel smaak. Dat is toch echt wel van deze tijd.

Eerst maar eens op vakantie. De auto is volgepakt, mijn man roept dat het allemaal veel te veel is, dat hoor ik elk jaar en elk jaar past het er gewoon in. Hij vergeet dat er dit jaar weer een kleine vakantieganger bij is gekomen en dat hij ook graag wat spulletjes mee wil nemen. Dat betekent dat ik de koffers weer anders moest inpakken. Een bikini minder voor mij en drie spijkerbroeken minder voor hem. Mannen… Ze hebben gewoon niet door dat je altijd aan het schipperen bent tussen de kinderen, de man en jezelf. Mannen… ze hebben nog steeds niet helemaal door dat ze dan het onderspit delven. Mannen… ze zijn toch het belangrijkste in ons leven, want we houden nou eenmaal van ze. Dat maakt ons vrouwenleven toch weer ingewikkeld.

Maar dan toch even afkoppelen. Ik rij zelf op spitsuur over de Périferique. Met mijn nieuwe Chanel zonnebril, naast de liefde van mijn leven (dat is ie toch echt, ondanks de inpakstress) met mijn bloedjes van kinderen op de achterbank, old-school witte Nikes van Markplaats aan mijn voeten, op weg ben naar het duurste hotel van Dourdan om vervolgens mijn slippers van de Hema neer te leggen in het te-leen-huis van lieve vrienden in zuid Frankrijk. En dat vieren we natuurlijk met een fles Dom. Life is good.

Ik heb besloten om Jansen even naast me neer te leggen. Dat lukt redelijk. Totdat mijn oudste zoon (bijna 4) ’s nachts wakker wordt en ik naast hem ‘moet’ gaan liggen. Ik vlij mij tegen zijn heerlijk warme lijfje aan en hoor hem zeggen: “mama, ga je nu niet meer werken? Mama is altijd zo blij als ze het druk heeft met werk”. Ik val in slaap tegen het volmaakte lijfje van de jongen die mij mama heeft gemaakt. De bedoeling is om hem morgen uit te leggen dat mama altijd blijft werken. Dat zit in mama’s bloed en dat vind mama fijn.

Ik moet er wel even bij zeggen dat mijn kinderen mijn eerste levensader zijn. Ze gaan twee dagen per week naar de crèche en dan werk in me in ’t zweet. Voor de rest werk ik ’s avonds, in het weekend en desnoods terwijl iedereen ligt te slapen. Dat was nou het mooie van het tijdschrift. Ik ging ervoor, maakte het met liefde, het was altijd uit het hart, echt zoals ik ben en zoals er nog zoveel zijn. De beslissing valt: ik ga in elk geval door met de site. Een nieuwe site, eentje die je elke dag even bekijkt. Hoop ik. Geen idee of er geld mee te verdienen valt. Want zo simpel is het natuurlijk ook: er moet geld verdiend worden. Ik geef mezelf iets meer dan een maand om de nieuwe site op te zetten. Da’s hard werken kan ik je zeggen. Vooral als je geen benul hebt wat er nou allemaal echt in de digitale wereld omgaat. Nu is het zover. De nieuwe site is online. En ik ben trots! Op mezelf. Ik heb het toch maar mooi voor elkaar gekregen. Wel met behulp van een hele rij professionals. Deze site is tot stand gekomen na twee jaar ‘harde’ en vooral leuke leerschool. Uit het diepste van mij hart: Dank jullie allemaal!

Ik zet ze even op een rij (in order of apperiance):
Met stip op nummer 1: Lodewijk. Dank je voor je coaching, geduld, vertrouwen en liefde.

Nummer 2: De jury van de Mercur. Dank voor de nominatie van Lancering van het jaar.

Er heel snel achteraan op nummer 3: Wouter en Veronique, de uitgevers. Dank voor alles en meer!

Nummer 4: Mat. Je was onmogelijk bij (veel) tijd en wijle. Een ego waar je U tegen zet. Maar… je had af en toe eigenlijk wel eens gelijk. Soms vloeiden er tranen, soms wilde ik je vreselijke Jaguar bekrassen. Soms… daar kwam ik niet meer aan toe omdat je ineens weg was. Ik heb van je geleerd. Een buiging.

Nummer 5: Arianne. Lieve Arianne. Dat zegt al genoeg lijkt me.

Nummer 6: Al Jansens lieve dames: Nienke, de beste web-mistress die je je maar kan wensen. Irma, voor alles vanaf het begin, je was er altijd. ‘Mijn’ Kamer465, de meest creatieve en leuke mensen die me maar kon wensen. Ingrid… Ja Ingrid. Wat moet je daar nou over zeggen… Zoek je energie, geweldige styling en enthousiasme: Bel Ingrid! Tillie, voor al je geweldige geheime adresjes en teksten. Karin, vanuit het hoge noorden, geweldige ideëen, geweldige uitkomst. Op Karin kun je bouwen. Ilse, voor het feit dat je de beste, meest veelzijdige stagiaire was die we ons maar konden wensen. Marleen, zelfs vanaf Zuid-Afrika was het alsof ze naast je zat. Rebekka: je gaat er komen lieverd! Geweldige trend-spotter in de dop. If you need me me: I’ll be there. Tjitske: De eerste cover was de beste. Die cover liet zien wat Jansen was. Frank kwam daar een paar keer tussendoor met een cover die het evenaarde. Maar ja… daar was Tjitske weer met de laatste (dat wisten we toen nog niet). En dat was/is een cover die alles overtrof. Een cover waar ik met heel veel trots van kan zeggen: ‘Het tijdschrift is er (even?) niet meer. Maar de laatste was de mooiste én beste.’ Tjits, ook voor jou mijn eeuwige dank.

En dan Jorick. Die van mij, de internet-leek een internet-nerd heeft proberen te maken. Dank voor je meedenken en bouwen! En alle andere freelancers: THANX!

Ik ben al op weg terug naar NL. Heb dus bedacht dat ik ervoor ga. Jansen zal overleven, in ieder geval op internet. Elke week zal ik jullie op de hoogte houden van alles wat er in mijn leven speelt. Alles over de site, mijn leven als ‘jansen-vrouw’, als werkende moeder, de trends die zich afspelen op alle vlakken die Jansen bezighoudt.

Blijf Jansen volgen!

Esther

Favoriet adres


HIPPE KIPPE, VELP

Fijn adres voor jezelf én je kinderen! Hippe Kippe heeft en winkel en een webshop vol merken merken als; Supertrash, Yarn Unit, Odd Molly, Imps&Elfs en Kids Case.

Meer adresjes...

agenda november

alle rommel- en vintagemarkten op
een rij

Tips zijn altijd welkom!
esther@jansenmagazine.nl


HIP EN HANDGEMAAKT MARKT GRONINGEN
Zondag 4 november
diezijn-leuk.nl


SUNDAY MARKET WESTERGASFABRIEK AMSTERDAM
Zondag 4 november
Herfstshopping, theater and good food
sundaymarket.nl


TWEEDEHANDS KLEDING BEURS ARNHEM
Zondag 4 november
De grootste beurs van Arnhem en omstreken!
sonsbeekkids.nl


HOLY STITCH! LEEUWARDEN
Zaterdag 10 en zondag 11 november
Fröbelen is niet stoffig… Juist niet!
holystitch.webklik.nl


LEEUWENHORST WINTERFAIR NOORDWIJKERHOUT
Zaterdag 17 en zondag 18 november
Brocante, serviezen, tafelkleden… Alles om in de sfeer van de winter te komen.
b-event.nl


FEELGOOD MARKET EINDHOVEN
Zondag 18 november
Bruisende markt vol design, fashion en vintage.
feelgoodmarket.nl


KERT-FAIR HAARZUILENS
21 t/m 25 november
Bruisende markt vol design, fashion en vintage.
countrychristmasfair.nl


VERZAMELAARS- JAARBEURS UTRECHT
Zaterdag 24 en zondag 25 november
Ruim 2000 kraampjes met alles wat er maar te verzamelen valt!
verzamelaarsjaarbeurs.nl


Laatste
berichten